Bemutatkozás

A Kaldenek Betéti Társaság 1996 március 20.-án alakult, kimondottan étkezési tojás termelésének céljából. Az alapítók már korábban is foglalkoztak baromfineveléssel, mint őstermelők de a folyamatos növekedés miatt tevékenységüket már BETÉTI Társaság formájában folytatták. 

1996-ban kezdték el építeni Fülöpháza, Sóhajtó dűlőn az első baromfitelepet. Folyamatos termelés mellett további beruházások következtében 2001-re alakult ki a telep jelenlegi formája ahol jérce előnevelés folyik napjainkban, 30 000 darabos kapacitással. 

2001-ben szintén Fülöpházán az első telep szomszédságában megkezdődött a második baromfitelep építési munkálata. Itt jelenleg 72 000 darab tojótyúk termel 3 rotációban. 

 

 

 

2007-ben a telep egy korszerű tojáscsomagoló üzemmel illetve egy a saját szükségleteket kielégítő takarmánykeverő és takarmánytároló egységgel bővült.  Valamennyi tevékenységet korszerű, nagyüzemi módszerekkel végezzük. Az üzem kialakítása az EU előírásoknak megfelelően történt, a tojás válogatását, osztályozását, csomagolását a legmodernebb gépsorral végezzük.

A tojásokat a vevők igényeinek megfelelően a hatályos előírások figyelembevételével csomagoljuk. A csomagoláson pedig leellenőrizhetik a tojás megtermelésének napját, illetve az eltarthatóság határidejét.